נדל״ן ומקרקעין
עסקת נדל"ן מורכבת תמיד מלפחות-4 מרכיבים: אנשים, נכסים, בנקים ורשויות מדינה. השילוב הזה מבטיח שגם מה שנראה במבט ראשוני לאדם סביר כטיול בפארק, יכול מהר מאוד להפוך למסע בערבות הסוואנה של הבירוקרטיה הישראלית, או מסע מפרך במדבריות הבנקים.
המרכיב הראשון, אנשים– עסקת נדל"ן מפגישה בין אנשים שונים בעלי אינטרסים שונים, תפיסות שונות וציפיות שונות.
לרוב המוכר שואף למכור את הנכס במחיר מקסימלי ובמינימום מאמץ. הקונה מצדו רוצה לדעת שהנכס שהוא קונה תואם את המחיר שהוא משלם.
כל אחד מהצדדים צריך דברים שונים ולכן הסיפור שהוא מספר לעצמו הוא סיפור שונה, עסקת נדל"ן טובה מייצרת מפגש אינטרסים באופן כזה שהסיפורים של הצדדים משתלבים לכדי מפגש רצונות, כל אחד מממש את רצונו בצורה טובה תוך הבנת המציאות, המוכר שומר על צרכי הליבה שלו והקונה שומר על צרכי הליבה שלו.
המרכיב השני, נכסים– הנכס הוא מרכז העסקה בין הצדדים, הוא הוא הסיבה שצדדים לעסקת נדל"ן בוחרים להתקשר אחד עם השני בהסכם. נכס הוא לא רק ארבע קירות או אדמה, נכס נדל"ן מורכב מ-3 גורמים: הפיזי, התכנוני והקנייני, כל אחד מהרכיבים הללו משפיע על שוויו של הנכס והוא מגדיר את הנכס.
ישנם סוגי נכסים שונים כגון: קרקע, דירה, בנין, חנות, משרדים, מלונאות, דיור מוגן, לוגיסטיקה וכו' לכל סוגי הנכסים יש אספקט פיזי, תכנוני וקנייני ייחודי ושונה שדורש התייחסות שונה.
המרכיב השלישי, גופי המימון– מרבית רוכשי הנדל"ן משתמשים בגופי מימון (לרוב בנקים) לממן עסקאות נדל"ן, התנהלות של רוכשים/מוכרים מול גופי מימון היא עולם ומלואו וחשוב מאוד להכיר את התחום והנושא כשמבצעים רכישות נדל"ן.
המרכיב הרביעי, רשויות מדינה– כל עסקה מערבת איתה את הרשות המקומית, רשות המסים, ועדה לתכנון ובניה, לשכת רישום המקרקעין, לעתים רשות מקרקעי ישראל, בקיצור- המון רשויות, בכל עסקה צריך לדעת לתת מענה מול אותם גופים.
כמי שעוסקים בתחום המורכב הזה בחרנו שלא להיות טכנאי חוזים או מחפשי בעיות אלא בחרנו להיות עורכי דין לחוזים ופותרי בעיות, תוך הקדשת הזמן שלנו לכל עסקה ועסקה ולכל לקוח ולקוח.
הגישה הזו הוכיחה את עצמה בליווי אלפי רוכשי ומוכרי נכסים לאורך השנים ואלפי בעלי קרקעות / דירות במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ועסקאות קומבינציה למיניה.